Hoe werk ik? Een voorbeeld uit de praktijk.

Posted by on jul 6, 2020 in blog | No Comments

Als fotograaf geef ik bedrijven een gezicht. Medewerkers van een bedrijf zijn het visitekaartje van de organisatie. Ik neem je mee in een voorbeeld uit mijn praktijk. Vorig jaar maakte ik portretten van het sales team van Troostwijk Taxaties. In dit artikel vertel ik je hoe we samen tot een mooi eindresultaat zijn gekomen. En wat het Troostwijk heeft opgeleverd! 

Vertrouwen

Troostwijk is al bijna 90 jaar toonaangevend op het gebied van waarderingen, schaderegelingen en vastgoedadvies. Pieter Bakker, Director Sales bij Troostwijk, vindt het belangrijk om met zijn team uniformiteit uit te stralen. Zijn mensen zijn vaak hèt gezicht voor de klant. En aangezien vertrouwen erg belangrijk is in zijn business wil hij graag dat de afdeling professioneel en persoonlijk over komt. Bovendien werken de binnendienst medewerkers op afstand. Door hun foto in de offerte te verwerken, wordt de relatie persoonlijker. Troostwijk wil met de foto’s verbinding leggen met de klant!

Testfoto

Met Pieter bespreek ik eerst over de telefoon de opdracht. Natuurlijk hoor ik dan graag waar de foto’s voor gebruikt worden. En wil ik meer weten over het bedrijf, de sector en de bedrijfscultuur. Cruciale informatie om tot een goed eindresultaat te komen. Op de website krijg ik een indruk van de huisstijl en de uitstraling van Troostwijk. Pieter wil geen standaard foto. Hij wil de dynamiek van het bedrijf laten zien. Ik spreek met hem af op kantoor. Dan maken we eerst een aantal testfoto’s op verschillende locaties. Om te zien welke locatie goed werkt. De testfoto deelt Pieter met het team. Iedereen reageert heel enthousiast op de gekozen plek.

Dresscode

In mijn offerte maken we duidelijke afspraken over prijs, tijd en locatie. Omdat ik ben aangesloten bij Dupho, de beroepsvereniging voor fotografen, zijn ook de voorwaarden waarmee ik werk helder. Vooraf stuur ik Pieter tips ter voorbereiding. Die gaan bijvoorbeeld over kledingkeuze. Met het team bepaalt Pieter een dresscode. Mannen dragen een blauw of grijs colbert met wit of blauw overhemd. Vrouwen dragen een donkere outfit die zakelijk, smart casual is. Zo valt niemand uit de toon. We spreken op een maandag af. Dat is de dag dat het hele sales team altijd op kantoor is vanwege de wekelijkse teammeeting.

Shootdag

Op de afgesproken dag ben ik vroeg op kantoor. Ik zet mijn mobiele studio op de gekozen plek. Vanaf 10 uur komt het sales team om de beurt naar boven. Van tevoren heeft Troostwijk op mijn verzoek een schema gemaakt wie op welk tijdstip komt. Zo lopen we niet uit de tijd. En ik weet meteen de naam van alle teamleden. Dat vind ik fijn! In twaalf minuten coach ik de geportretteerde naar een gemakkelijk houding en check ik de details. Samen kiezen we een definitieve foto ter plekke uit. Want de geportretteerde moet blij zijn met de foto omdat het past bij zijn of haar uitstraling!  

Resultaat

Pieter laat mij weten blij te zijn met het resultaat! Troostwijk gebruikt de foto’s onder offertes, in presentaties en voor publicaties. “Publicaties komen nogal vaak voor in ons vakgebied. Nu hebben we altijd een goede foto klaar liggen, minder stress en last minute werk. De foto’s gebruiken we ook voor een intern smoelenboek. Bij Troostwijk werken ruim 160 mensen. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Het is fijn om een collega van een andere vestiging even op te zoeken in het smoelenboek. Een wens is om de foto’s ook op de website te zetten. Tot slot gebruiken we de foto’s op LinkedIn. Zo hebben we ook op dit platform een uniform en professioneel beeld naar buiten toe. Het heeft in ieder geval voor ons absoluut een positieve uitwerking gehad op de verkoopresultaten! Een foto voegt heel veel “personal touch” toe aan een offerte. Wij zijn ervan overtuigd dat het de gunfactor verhoogd!”, aldus Pieter.

Wil jij je bedrijf ook een gezicht geven? Meer informatie over de mogelijkheden krijg je via angelique@kboem.com of 06 1879 4356. Dan bespreken we geheel vrijblijvend de mogelijkheden!