Van econoom naar fotograaf!

Posted by on mei 7, 2020 in blog | No Comments

Mijn eerste artikel op LinkedIn. Waar begin je? Nou, laat ik beginnen bij het begin. Wat doe ik? En hoe is dat zo gekomen?

Economie

Mijn roots liggen in het zakenleven. Na de middelbare school heb ik Economie gestudeerd in Amsterdam. En vervolgens ben ik aan het werk gegaan bij Ahold. Het was mijn eerste baan en ik ben er vijftien jaar gebleven. Wat een mooie werkgever is dat. Ik heb er veel kunnen leren. Algemene vaardigheden, zoals presenteren, persoonlijke effectiviteit en communicatieve vaardigheden. Maar bovenal heb ik geleerd om naar de klant te luisteren, om alleen goede kwaliteit te leveren en daar niet op af te dingen. En niet onbelangrijk voor mijn huidige werk, ik heb een ervaren oog voor detail ontwikkeld.

Ondernemerskriebels

Toch begon het op een gegeven moment te kriebelen. Mijn ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon. Directe aanleiding was een hersenschudding. Die beperkte mij in mijn werkzaamheden. Daarnaast kom ik uit een ondernemersgezin (mijn vader had meerdere kledingwinkels). Ik wilde heel graag het avontuur aan gaan om zelfstandig verder te gaan. Ik besloot een opleiding te gaan volgen aan de Fotovakschool. En twee jaar later begon ik aan het avontuur dat K’boem heet.

Fascinatie

Als fotograaf kun je vele richtingen op. Sportfotograaf, journalistiek fotograaf of modefotograaf. Vanaf het begin wist ik dat ik met portretten verder wilde. Een mooi portret kan ontroeren. Het één-op-één menselijk contact ligt me. Ik vind het bijzonder om steeds weer een ander persoon te ontmoeten en te fotograferen. Een nieuw persoon met een eigen achtergrond en eigen interesses. Het blijft me fascineren.

Zakelijk

Door mijn zakelijke achtergrond voel ik me thuis in het zakelijke leven. Zo is het gegroeid dat ik veel bij bedrijven kom en daar in mijn mobiele studio de medewerkers vast leg. Ik werk in verschillende sectoren:  Vastgoed, de IT, de bouw, maar ook in de zorgverlening zoals een praktijk van therapeuten of de kinderzorg. Naast dat ik bij bedrijven kom, organiseer ik ook regelmatig LinkedIn Fotodagen voor de kleinere ondernemer, zzp-ers of werkzoekenden.

Visitekaartje

Jouw medewerkers zijn het visitekaartje van je bedrijf. Of als je voor jezelf werkt ben jij het visitekaartje. Wil jij jouw bedrijf een gezicht geven?  Dat doe je met goede portretfoto’s. Persoonlijke communicatie en verbinding maken met je (potentiële) klanten!

Professioneel 

Met portretten van alle medewerkers zorg je voor een eenduidig en professioneel beeld naar de buitenwereld. Op social media, in presentaties en publicaties. En met mijn mobiele studio bij jullie op kantoor hoeft dat niet veel tijd te kosten. In slechts 10 tot 15 minuten maken we samen een mooi portret en kiezen we ter plekke de definitieve foto. Vervolgens ga ik thuis de foto’s bewerken en ontvang je ze binnen zeven werkdagen in hoge en lage resolutie.

Gevangen

Mijn klanten omschrijven mijn stijl als professioneel, persoonlijk, warm en krachtig. Ik streef ernaar om de mens achter het gezicht te laten zien. Ik vind het een groot compliment als ik terug krijg: “Je hebt me precies gevangen zoals ik ben”. Uit ervaring weet ik dat weinig mensen uitkijken naar het maken van een portret. Het maakt veel mensen onzeker. En dat begrijp ik heel goed. Ik stel je op je gemak en coach je naar een passende houding en blik. Bovendien stuur ik je vooraf tips voor een goede voorbereiding.

Wil jij je bedrijf ook een gezicht geven? Meer informatie over de mogelijkheden krijg je via angelique@kboem.com of 06 1879 4356. Of kijk voor mijn portfolio en meer informatie op www.kboem.com. Dan bespreken we geheel vrijblijvend de mogelijkheden!