Campagne Exodus

Posted by on apr 16, 2020 in blog | No Comments

‘Het gestolen moment’

sep. 2018 – dec. 2018

In 2018 kreeg ik de opdracht om vijf portretten te maken voor Exodus Nederland. Om meer naamsbekendheid voor hun organisatie en werkzaamheden te creëren. Exodus begeleidt (ex-)gedetineerden naar een succesvolle re-integratie.

Met mijn ervaring als concept ontwikkelaar en marketeer heb ik naast sec de fotografie ook een bijdrage geleverd aan de voorbereiding en de uitwerking. Van conceptontwikkeling, locatieonderzoek, plan van aanpak, modellenselectie (i.s.m. MoederAnneCasting) tot aan beeldselectie en nabewerking.

Omdat ik zoveel meer kon bijdragen, was het voor mij een bijzonder project. Vragen als: “Wat is de boodschap die Exodus wil overbrengen? Hoe kunnen we die het beste vorm geven? Wat moeten de modellen uitstralen?” probeerden we samen helder te krijgen. De voorbereiding was scherp, gedegen en tot in de details waardoor we alle beelden op één dag konden schieten. Precies zoals we voor ogen hadden. De beelden worden gebruikt voor verschillende communicatiemiddelen, zoals posters, ansichtkaarten en online.